Luokittelematon

Reykjavík

08.07.2011, suttura

Noniin, tuli sitte suunnitelmiin muutoksia ja heti Landsmótin jälkeen pakkasin kamat kasaan ja suuntasin kohti Reykjavíkia. Sain niin sanotusti tehdä ihan tarpeeksi töitä tilalla ja nyt oli aika keksiä jotain muuta. Perheessä asuminen, täysin erilaisten ihmisten kanssa yhteiselo kyllä onnistui puoli vuotta ihan ok, mutta nyt mulla vaan ei enään hermo kestäny sielä. Oli pakko päästä jonnekkin muualle. Ilman mitään hankaluuksia saimme kaikki onnistumaan ja halimme koko perheen kesken viimeiset minuutit. Tuli ihan mahtavan vapaa olo, kun sain lähteä kohti omia seikkailuja.

Tanskalaiset ystäväni olivat lähdössä Reykjavíkiin, sillä toinen tanskalaisista oli lähdössä kotiin. Minä hyppäsin samaan kyytiin ja oli ihanaa rupatella tyttöjen kesken kaikista kokemuksista. Olimme kaikki samaa mieltä siitä, että on todella rankkaa ja henkisesti raskasta tehdä töitä perheessä, jossa emäntä ei kunnioita työntekijää. Olimme kaikki saaneet vähän niskoillemme emännältä ja meillä oli aika arvoton olo työsuhteen aikana. Mutta kaikilla oli hyvä mieli tallilla olosta ja isäntien kanssa työskentelystä. Isäntien kanssa tallilla olo sujui erittäin hyvin, sillä he arvostivat meitä ja kohtelivat tasavertaisina. He pyysivät meitä tekemään asioita ja muistivat myös hymyillä ja kiittää. Se tuntui hyvälle ja olen erittäin kiitollinen omalle isännälleni tästä opettavaisesta puolesta vuodesta. Paljon ajatuksia ja kokemuksia jäi käteen ja niistä rikastuneena elämässä eteenpäin!

Nyt asustelen Reykjavíkin kupeessa tallialueen lähellä. Islantilaisen ystäväni perhe tarjosi minulle töitä pariksi vikaksi viikoksi ja saan asustella heidän kodissaan. Minulla on muutama hevonen ratsastettavanani, käytän koirat lenkillä ja autan kodin siivouksessa. Tämä oli ihana tilaisuus minulle nauttia vielä viimeisistä viikoistani Islannissa ja viettää aikaa itsekseni. Aamuisin kaikki muut lähtevät töihin ja minä saan nukkua pitkään, heräilen itsekseni ja lähden koirien kanssa lenkille. Nyt on ollut ihanat aurinkoiset säät, joten olen todella nauttinut ulkona kävelystä. Lähellämme on pieni järvi ja kävelen sen ympäri päivittäin, nautin kesäisestä säästä ja kukista. Olen siivoillut taloa ja elellyt kivaa elämää nyt pari päivää perheessä. Toivottavasti näin jatkuu loppuviikot. Olen iloinen ja vietän aikaa omissa ajatuksissani, hiljentyen ja oleillen. Ihanaa 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *