Luokittelematon

Edistystä ratsastuksessa

22.01.2011, suttura

No nyt oon fiiliksissä!

Ratsastin tänään monta hevosta ja oon päässy eteenpäin treenissä tosi kivasti. Kun menin tallille päätin, että tänään oon tosi ahkera ja siivosin nopeesti kaikki boksit ja sit ratsastin kaks nuorta tammaa. Viimeks juoksutettiin niitä ja nyt ne oli tosi letkeitä ja hyviä. Toisen kanssa menin vain läpi perusasioita, mutta toisen kanssa opettelimme jo vähän tölttiäkin.

Sitten sain uuden hevosen ratsastettavaksi. Nuoren oriin, jolla on ollut hieman hankalampi alku. Se oli aluksi todella säikky ja ihmeissään. Sitä on ratsastettu nyt muutama kerta sisällä ja juoksutettu. Minä en ole päässyt aikaisemmin ratsastamaan sitä, mutta nyt isäntä sanoi, että hän tulee mukaan katsomaan kun ratsastan. Hevonen meni aika hyvin, se kuunteli ja sain sen kävelemään pitkin askelin rauhallisesti. Menimme ravia ja tarkoituksena oli saada se vain rentoutumaan. Oli ihana saada uusi hevonen ratsastettavaksi ja se oli todella kiva, vaikka onkin vasta hieman ratsastettu. Isäntä sanoi, että saan ratsastaa sillä nyt muutaman kerran ja sitten hän haluaa ratsastaa sitä. Tältä oriilta odotetaan paljon, siitä pitäisi tulla hyvä hevonen.

Sitten ratsastin taas sitä ihanaa mustaa oria, jonka kanssa ratsastin viime kerralla ensimmäistä kertaa itse. Tälläkin kertaa tein sen kanssa ensin maasta työskentelyä ja sen jälkeen aloin rauhallisesti ratsastaa sitä. Se meni oikein hyvin, kuhan olin itse kokoajan keskittyneenä ja kuulolla. Se saattoi säpsähtää ulkona juoksevaa koiraa tai katolle ropisevaa sadetta. mutta se meni oikein hyvin. Isäntäkin tuli katsomaan ja antoi hyvää palautetta ja kehui hevosta, sillä se meni oikein hienoa ravia.

Sen jälkeen ratsastin taas tammoja. Sain ratsastaa taas sitä punaista unelmaa, jolla huomasinkin tällä hetkellä paljon parannettavaa. Päätin alkaa pohkeenväistöjen ja laukkavoltin harjoittelemisen.

Olen niin täynnä energiaa ja iloinen saavutuksista, joita olen saanut kokea nuorten hevosten parissa! 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *