Luokittelematon

Ja niin se Landsmót lähestyy!

23.06.2011, suttura

Nyt on tän kesän kilpailut ja jalostusnäyttelyt ohi ja sunnuntaina alkaakin sitten Landsmót. Ne, jotka eivät tiedä mikä se on… Islannin suurin ja kansainvälisestikin huomiota herättävä islanninhevos -kilpailu, jossa nähdään monta sataa ratsukkoa. Kilpailut kestävät viikon ja samassa on siis myös jalostusnäyttely, johon parhaat jalostushevoset on koottu. Rutkasti katseltavaa, sillä parhaat ratsastajat ja  hienoimmat hevoset näyttävät taitojaan. Landsmót on hevosväen ihana kokoontuminen, jossa jaetaan kuulumiset ja juhlitaan yhdessä. Päivät menee hevosia katsellessa ja yhdessä ollessa. Meidän tilan porukat lähti tänään jo kohti Landsmótia, sillä se on tänä vuonna (pidetään joka toinen vuosi) pohjoisessa. Meiltä ajaa sinne vähän päälle 5 tuntia, joten hevoset ja isännät lähtivät juuri tienpäälle.

Eilen isäntä ratsasti vielä hevoset läpi ja me autoimme valmisteluissa. Pesimme auton ja kuljetuskopin. Emäntä hoiti kilpailuvaatteet ja ruot ja minä puhdistin hevosten suitset ja satulat. Meiltä lähtee kilpailuihin kolme ratsukkoa, sillä isäntä, keskimmäinen poika ja nuorin tyttökin lähtee kilpailuihin. Kaikilla on hienot hevoset allaan ja heillä jokaisella omat tavoitteensa. Tyttö kilpailee lasten luokassa, poika nuorten luokassa ja isäntä A-flokkurin eli parhaitten luokassa.

Kaikki hevoset ovat tallista lähteneet, sillä tilalle ei jää kuin vanhin poika seuraavaksi viikoksi. Kaikki treenattavat hevoset, jotka eivät olleet meidän, ovat menneet takaisin koteihinsa. Nuoret ja kaikki muut omat hevosemme on viety nyt laitumelle viikon lomalle, joten otamme ne taas sisään Landsmótin jälkeen. Talli on hiljainen. Siivoan sen kuntoon ja sitten on taas kiva alottaa hommat, kun tullaan kotiin.

Minulla on ihana viikonloppu edessäni, sillä ystäväni ovat tulleet tänne Suomesta ja he tulevat yöksi tänne tilallemme. Huomena lähdemme yhdessä kohti Reykjavikia ja pidämme ihanan viikonlopun! Sitten sunnuntaina tanskalaiset tytöt koukkaavat minut matkan varrelta mukaan ja suuntaamme menkin kohti pohjoista. Sielä sitten yövymme tytöt yhdessä teltassa viikon ja elämme heppatytön  unelmaa 🙂

Kuullaan Landsmótin jälkeen, jossen sielä pääse fiiliksiä kirjoittelemaan!

Täynnä intoa ja iloa! Vi ses 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *