Luokittelematon

Tallielämää

17.01.2011, suttura

Aamutallille mennessäni jään ihailemaan taivasta. Ulkona on vielä pimeää ja tähdet tuikkivat taivaan täydeltä. On niin ihana olo, kun saan olla luonnon helmassa ja nauttia sen ihanista yksityiskohdista, joita ei kaupungissa näe. Huokaisen syvään, onnellisuutta ja rauhallisuutta. Tallilla hevoset jo höristävät korviaan.

Ulkona tuulee niin paljon, että olemme hevosten kanssa vain sisällä. Ainoastaan isäntä käy ratsastamassa hienon orinsa ulkona. Katson, kun hän kengittää hevosta ja laittaa sen valmiiksi. Ori seisoo kauniisti kaula kaarella ja  odottaa isäntäänsä. Kaksikko suuntaa ulos ja näen kuinka he nauttivat yhdessäolosta. Jään tallin suulle katsomaan heitä, kun he tölttäävät niin kauas, että näen enää pelkän mustan pilkun.

Tänään nousen taas nuorten hevosten selkään ja jatkamme samaa kuin eilen. Juoksutamme, menen selkään ja juoksutamme lisää.  Musta ori, jolta eilen tipuin, on tänään paljon säikympi. Juoksutan sitä kauemmin, kunnes se rentoutuu ja lakee päänsä. Se pureskelee kuolainta ja on rauhallinen. Vien sen talliin ja nousen sen  selkään. Meistä pidetään kiinni ja juoksutetaan pyöröaitauksessa. Huomaan kuinka se jännittyy aina välillä ja hermostuu, jos pyydämme sitä menemään ravia. Rauhoittelemme sitä ja olen selässä aivan hiljaa. Pikkuhiljaa kaikki menee hyvin ja hevonen rauhoittuu kunnolla. Muutaman kerran se meinasi hermostua, mutta tällä kertaa juoksuttaja osasi rauhoittaa sen ajoissa. Olen iloinen ja vien hevosen ulos tarhaan nauttimaan raikasta ilmaa.

Olen jo itsenäisempi tallissa ja tiedän ne hevoset, joita saan ratsastaa. Isännällä on omat hevosensa, joista vain pidän huolta. Emäntä hääräilee myös tallilla ja hänellä on myös muutama hevonen treenissä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *