Luokittelematon

Unelmat todeksi!

14.05.2011, suttura

Tänään aloitin päivän suoraan ratsastamalla ja tein tallihommat vasta iltapäivällä. Ratsastin muutaman tamman ja sitten oriit. Oli ihana huomata kuinka paljon hevoset ovat edistyneet. Moni vähän protestoi, kun pyydän niiltä niin paljon, mutta pikkuhiljaa ne taipuvat muutokseen. Moni hevonen kulkee jo paljon paremmassa muodossa ja käyttää itseään kokonaisvaltaisemmin. Töitä silti riittää vielä! Olen huomannut, ettei montaakaan hevosta oltu koottu kunnolla, kun aloin ratsastamaan niitä ja olen saanut tehdä paljon töitä sisällä ratsastaen. Olen aloittanut voilteista, avotaivutuksista ja peruutuksista. Pikkuhiljaa sitten kokoamista lisää, pohkeenväistöä ja sulkutaivutuksia. Etuosakäännökset ja takaosakäännökset ovat auttaneet tosi paljon treenissä, sillä siinä monesti huomaa jos hevonen ei käytä itseään kunnolla.

Tänään isäntä kysyi iltapäivällä, että onko minulla vielä poweria ratsastaa tallin hienoin ori. No, tottakai! Tänään sain ratsastaa sen kolmatta kertaa ja isäntä vihjasikin minulle, että olen tehnyt sen kanssa todella hyvää työtä ensimmäiset kerrat. Hän sanoi, että jatka samaa treeniä ja saat ratsastaa sitä pääosin. Eli tallin hienoimmasta hevosesta tuli minun suojattini!!! Ihanaa, mahtavaa ja vähän siistii hei 🙂 Tietty isäntäki ratsastaa sillä, mut saan tehä sen kans paljon töitä. Ori on niin hieno ja lahjakas, että se on varmasti paras hevonen mitä oon koskaan ratsastanu. Se on jalostusarvosteluissa myös hyvin korkealla.

Sitte ratsastin tänään yhden nuoren oriin, jolla oon menny nyt muutaman kerran ja sitä on ratsastettu vähän myös aikasemmin. Se on passitahtinen ja vähän ”tahmeen” olonen, sillä se ei oikeen tiiä mitä sen pitäis millonki tehdä. Se leikkii ja kokeilee mua kokoajan ja sotkee askellajeja minkä kerkee. Oon nyt vaan koittanu saada sitä eteenpäin pyrkivämmäks ja laittanu sille kunnon rajat käytökseen. Tänään se tuntuki jo paremmalle ja huomasin hauskan jutun.. Oikeesta laukasta se menee aina hiljennettäessä raville ja vasemmasta laukasta töltille. Hyvä kikka treenaukseen, sillä paras askellaji on tällä hetkellä laukka. Hevonen on aika passitahtinen töltissä ja käynnissä, ravissa sillä ei oo paljoakaan tasapainoa vielä, joten töitä riittää. Muttä tärkeintä on, että se menee ilosin mielin eteenpäin ja kuuntelee mitä mä sanon.

Sitte käytiin myös äsken kattomassa varsoja tammalaitumella. Viimeyönä oli syntyny taas uus varsa, joten nyt meillä on kolme varsaa! Kauniita ja söpöjä. Sain kosketaa niitä, kun ne tuli ihan lähelle haistelemaan ja ne oli niin uteliaita. Ihanaa nähdä uutta elämää. Lampaat on nyt kanssa ulkona ja pellot on täynnä karitsoja. Ajatella, meillä on tänä kesänä noin 300 karitsaa 🙂

Nautin elämästä täysillä! Mulla on unelmat totta ja elämä tuntuu hyvälle. Raikasta Islannin ilmaa ja ihanat maisemat. Hevosia ja muita eläimiä. Kavereita ja perhe ympärillä ja tieto siitä, että vielä Suomessakin vaikka mitä odottamassa! Onnellinen elämän pienistä asioista ja kiitollinen jokaisesta hetkestä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *